Samenwerking is belangrijk!

 

Alleen is maar alleen...
Een korte voorstelling van het EquiVets-team! Daarenboven vinden we het heel belangrijk om samen met andere vakmensen zoals doorverwijzende dierenartsen, hoefsmeden, tandartsen, trainers...  problemen te bespreken en op te lossen.
De gezondheid van de patiënt staat altijd voorop! 

 

     
 

Sigert Coffé

Dierenarts & Chiropractor
Sigert Coffé groeide op in Asse tussen de potten en pannen van het restaurant Hof Ten Eenhoorn. Een beroep als kok zag hij echter niet meteen zitten. Sigert heeft de liefde voor de paarden er met de paplepel ingekregen. In eerste instantie koos hij als jonge knaap nog voor het voetbal, maar nadat zijn beide zussen bij de plaatselijke ponyclub LRV Asse waren gestart, kon een overstap niet langer uitblijven. Eerst verschillende klassen bij de ponies, nadien bij de paarden, het was een fantastische tijd! Maar wat kan iemand meer wensen dan van zijn hobby, uiteindelijk zijn beroep te maken? Sigert genoot met volle teugen van het studentenleven, behaalde zijn diploma dierenarts in Gent en leerde er ook zijn vrouw Céline kennen.

Om zich te vervolmaken in de diergeneeskunde voor paarden volgde hij eerst een jaar internship in Kliniek De Morette in Asse olv Dr. Olivier Simon. Nadien vertrok hij voor een jaar op avontuur naar Amerika waar hij werd ondergedompeld in de wereld van de sportpaarden. Eerst in New Jersey in de praktijk van Dr. Brendan Furlong, nadien in Wellington en Ocala, Florida eveneens met Dr. Furlong en later de paardenkliniek van Peterson & Smith. Na een tussenstop in de baanpraktijk van de Morette startte Sigert zijn eigen praktijk voor paarden op in 2008. In 2008 vervolledigde hij een specialisatie als chiropractor voor paarden in Duitsland (IAVC & IVCA).
Zijn interesse gaat uit naar kreupelheden, keuringen en de begeleiding van sportpaarden.
Het beetje vrije tijd dat overblijft gaat naar mountainbike, squash en voetbal.
Samen met Céline is hij ervan overtuigd dat kwaliteitsgeneeskunde, service en communicatie belangrijke begrippen zijn in het slagen van een moderne paardenpraktijk: EquiVets!

Céline Baudhuin

Dierenarts
Céline groeide op in Asse samen met haar zus en beide broers.
Reeds van jongsaf zag men dat Céline een buitenkind was. Elk dier of beestje dat ze tegenkwam, kon meteen rekenen op haar knuffels en zorgen. Haar liefde voor de paarden begon bij de D-pony van haar tante. Nadien volgde ze hier en daar lessen op manege en Céline was voorgoed verkocht aan deze edele viervoeters. Ook zij startte en eindigde haar studies in Gent. Daar liep Céline zoals hierboven vermeld ook de man van haar dromen tegen het lijf ;) 
Céline is vooral geïnteresseerd in de voortplanting bij paarden en de veulens. Verder helpt ze Sigert mee met de radiologische controles en de kastraties van paarden. Haar zin voor organisatie en afwerking zij een godsgeschenk voor Sigert.

Fons

Fons is de trouwe metgezel van Sigert. Hij is geboren op 28 september 2007 in een Asses Jack Russell-nest met twee broers en een zusje. Vanaf 6 weken ging Fons mee op visite met zijn baasje. Al snel kon je de zien dat Fons paarden en pony’s verstaat als geen ander. Verder is hij vooral geïnteresseerd in zijn speelkameraadjes op de maneges en ratten. Elke ochtend staat hij dan ook opgewekt te wachten tot hij meekan op ronde.
Voor de geïnteresseerden, Fons is niet gecastreerd ;)