Vruchtbaarheid

Een intensieve begeleiding van uw waardevolle fokmerrie garandeert de beste resultaten. Een goed onderzoek van de merrie en een duidelijk begeleidingsplan zorgen voor goede drachtigheidspercentages. Dankzij recente technieken in de voortplanting van paarden (doppler-echografie) kunnen we met nog meer nauwkeurigheid de eisprong bepalen. Ook de drachtigheidsdiagnose krijgt met deze techniek een heel nieuwe dimensie.

Wij bieden u verschillende mogelijkheden voor de begeleiding van uw merrie.
De opvolging, inseminatie en drachtigheidscontrole kan bij u thuis of bij ons op stal gebeuren. Om een zo goed mogelijk drachtigheidspercentage te krijgen en door de intensievere opvolging verkiezen wij "probleemmerries" bij ons te stallen alsook de merries die met diepvriessperma dienen geïnsemineerd te worden. Zowel voor vers sperma als voor diepvries sperma kan u bij ons terecht. Aangekocht diepvries sperma kan bij ons veilig bewaard worden in stikstofcontainers.

Vertrouwen is belangrijk. Daarom vinden wij het niet meer dan normaal om u op regelmatige tijdstippen te informeren omtrent de opvolging van uw merrie.
U krijgt van ons per cyclus en per merrie een printout met alle handelingen en opmerkingen op vermeld.

Niet alleen voor echografie, maar ook voor embryotransfer, verloskunde en geboortebewaking staan wij ter uwer beschikking.
Contacteer ons om de verschillende mogelijkheden te bespreken.