Kreupelheden

Niemand ziet graag een kreupel paard. Pijnlijk voor het paard, frustrerend voor de ruiter. De kreupelheid kan zeer duidelijk zijn, soms echter zeer mild of bijna niet zichtbaar.
Een degelijk, goed onderbouwd kreupelheidonderzoek met als doel een correcte diagnose van het probleem is cruciaal. Dit gestandaardiseerd onderzoek bestaat uit verschillende stappen die ons informatie verschaffen. Afhankelijk van de diagnose zullen wij een behandeling kunnen instellen en een prognose  formuleren.
Het is van belang dat u ons zoveel mogelijk informatie kan geven, omdat voorgeschiedenis ons dikwijls al een eind op weg kan helpen.
Elke stap wordt besproken en uitgelegd, zodat u als eigenaar begrijpt hoe het onderzoek verloopt en wat we van u verwachten na een diagnose en behandeling.

Ervaring is van belang en we worden bovendien bijgestaan door moderne apparaten die ons letterlijk en figuurlijk een “beeld” kunnen vormen van het probleem. Op die manier kunnen we snel en efficient een blessure opsporen en behandelen.